Yogalessen volgen in de buurt van Sittard

Zowel nieuwe als ervaren yogi’s zijn bij Yogastudio Sittard Mieke van Wersch op het juiste adres. Tijdens onze yogales in Sittard kun je terecht voor Hatha Yoga en Easy Flow Yoga.

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Alleen tegenwoordig is het niet alleen in India, maar kun je yoga ook in o.a. Sittard, Geleen en Beek beoefenen bij Mieke van Wersch.

Yogales in Sittard brengt je zowel fysiek als mentaal tot rust. Dit komt doordat het een combinatie van asana’s (houdingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) is. Het is de perfecte manier om je lichaam soepel en gezond te houden en verbinding te brengen tussen je hoofd en je hart. Het helpt je bewuster te worden en te zijn, zowel op als buiten de mat. Dit komt doordat je fysiek en mentaal in balans komt.

Yogastudio Mieke van Wersch is makkelijk bereikbaar. Het ligt, vanaf de autobaan op- en afritten Geleen gezien, direct vooraan in Geleen, in de wijk Geleen Centrum. Vanuit Sittard ben je er zo via de Middenweg en de Westelijke Randweg of via de Rijksweg.

online yoga Sittard

Eefje

“Ik ben begonnen met yogales in Sittard bij Mieke in een stressvolle periode in mijn leven. Yoga leerde me om meer voor mezelf te kiezen en momenten voor mezelf te maken. Mijn lichaam en mijzelf weer te voelen en mijn lichaam uit te dagen dingen te doen waarvan ik misschien niet eens dacht dat ik het kon. Daarnaast kan ik nu beter mijn gedachten te ordenen, sturen en soms zelfs al even te “parkeren”. Yoga zorgde ervoor dat ik bewuster kan kijken naar wat er op “dit moment” om me heen gebeurt en daar op te reageren. Ik voel me mentaal en fysiek sterker en fitter worden en raak meer en meer in balans. Concentreren. Relativeren. Genieten!”
online yoga
studio

Soorten Yoga in Sittard

Hatha Yoga

Bij Hatha yoga zijn de beheersing van lichaam en ademhaling het belangrijkst. De naam Hatha is opgebouwd uit zon (ha) en maan (tha) in Sanskriet. Zon staat voor actie, maan voor verinnerlijking. De tegenovergestelde energieën komen bij Hatha samen door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen en bewustzijn te bereiken.
Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter. Hierdoor is deze vorm van yoga heel open. De houdingen worden meer los van elkaar ervaren; ontspanning en inspanning worden zo op een prettige manier afgewisseld.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een bijzondere vorm van yoga waarbij je in een langdurige ontspanning ligt en daarbij de diepere lagen van je lichaam en geest, hoofd en hart kan (leren) ontspannen. Daardoor kan je (onbewuste) patronen en Samkara’s (diepe indrukken) verwerken en loslaten. Via Yoga Sittard is het mogelijk om een workshop Yoga Nidra te volgen.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging, je beweegt langzaam van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Voor een gratis proefles in Easy Flow of Hatha Yoga, neem vrijblijvend contact op.

Online yoga lessen

Ook online ben je van harte welkom bij Yogastudio Mieke van Wersch. Of je nu vaker yoga hebt gedaan, pas begint of wil beginnen, je kan op elk gewenst moment starten. De lessen zijn gemakkelijk te volgen, zowel voor beginners als gevorderden, met duidelijke uitleg. Jij bepaalt wat je wil doen op elk moment. Je hoeft alleen maar je mat uit te rollen.