Yogalessen volgen in de buurt van Beek

Zowel nieuwe als ervaren yogi’s, die op zoek zijn naar yoga in Beek, zijn bij Yogastudio Mieke van Wersch in Beek op het juiste adres. In onze yogastudio in Geleen kun je terecht voor Hatha Yoga en Easy Flow Yoga.

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Alleen tegenwoordig is het niet alleen in India, maar kun je ook yoga in Beek, Sittard en Geleen beoefenen bij Mieke van Wersch.

Yoga is een combinatie van asana’s (houdingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) die je zowel fysiek als mentaal tot rust brengen. Het is de perfecte manier om je lichaam soepel en gezond te houden en verbinding te brengen tussen je hoofd en je hart. Het helpt je bewuster te worden en te zijn, zowel op als buiten de mat. Dit komt doordat je fysiek en mentaal in balans komt.

Yogastudio Mieke van Wersch is makkelijk bereikbaar. Het ligt op slechts 3 minuten rijden afstand vanaf afrit Geleen aan de A76. Vanuit Beek is de Yoga studio ook makkelijk te bereiken via de Prins Mauritslaan.

online yoga Sittard

Marianne

“Op aanraden van een vriendin, ben ik zes jaar geleden meegegaan om een proefles yoga in Beek te doen. Eigenlijk dacht ik altijd dat het niets voor mij was. Sindsdien ga ik wekelijks. Het voelde meteen goed. Het heeft mij veel gebracht, zowel fysiek als mentaal. De lessen die ik bij Mieke volg, zijn iedere week weer anders, veel variatie. Wat ik verder waardeer, is dat ze ook nieuwe vormen van yoga introduceert, waar je dan vervolgens aan kan “proeven”. Niet vergeten te benoemen, dat de yoga weekenden die ze organiseert, pure verwennerij is!”
online yoga
studio

Soorten Yoga

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging, je beweegt langzaam van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Voor een gratis proefles in Easy Flow of Hatha Yoga, neem vrijblijvend contact op.

Hatha Yoga

Bij Hatha yoga zijn de beheersing van lichaam en ademhaling het belangrijkst. De naam Hatha is opgebouwd uit zon (ha) en maan (tha) in Sanskriet. Zon staat voor actie en maan voor verinnerlijking. De tegenovergestelde energieën komen bij Hatha samen door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen en bewustzijn te bereiken.
Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter. Hierdoor is deze vorm van yoga heel open. De houdingen worden meer los van elkaar ervaren; ontspanning en inspanning worden zo op een prettige manier afgewisseld.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een bijzondere vorm van yoga waarbij je in een langdurige ontspanning ligt en daarbij de diepere lagen van je lichaam en geest, hoofd en hart kan (leren) ontspannen. Daardoor kan je (onbewuste) patronen en Samkara’s (diepe indrukken) verwerken en loslaten. Via Yoga Beek is het mogelijk om een workshop Yoga Nidra te volgen.

Online yoga lessen

Ook online ben je van harte welkom bij Yogastudio Mieke van Wersch. Of je nu vaker yoga hebt gedaan, pas begint of wil beginnen, je kan op elk gewenst moment starten. De lessen zijn gemakkelijk te volgen, zowel voor beginners als gevorderden, met duidelijke uitleg. Jij bepaalt wat je wil doen op elk moment. Je hoeft alleen maar je mat uit te rollen.