Hatha Yoga, Flow en Yin Yoga

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het woord yoga betekent ‘verbinden’ of ‘samenbrengen’. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga; je verbindt je lichaam en geest. Yoga bestaat uit meer dan alleen houdingen; ook zorgt het voor bewustwording en ontspanning.

Bij Yogastudio Mieke van Wersch kun je kiezen voor Hatha Yoga, een vorm van yoga waarbij de houdingen vaak los van elkaar worden ervaren; ontspanning, rust en inspanning en dynamische houdingen worden zo op een prettige manier afgewisseld. De Hatha Yoga lessen worden gegeven door Mieke.

Liever iets actiever? Bij Flow Yoga gaan de houdingen vloeiend in elkaar over. Deze vorm van yoga is geïnspireerd op de Vinyasa yoga. Het is een dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen met elkaar zijn verbonden, grotendeels door adem en beweging, je beweegt van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen. De Flow Yoga lessen worden ook gegeven door Mieke.

Of lekker rustig aan op zondag? Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga die je uitnodigt om je grenzen binnen jouw lichaam te ontdekken. Doordat de houdingen langere tijd aangehouden worden kom je in een diepere ontspanning en word je je meer bewust van jouw lichaam.
De les is toegankelijk voor iedereen. Door kleine aanpassingen word je geholpen in iedere fase van de oefening. De les wordt gegeven op zondag door Daphne van Loo.

Privé-les is mogelijk op afspraak en kost €45 voor 60 minuten.

Je zal gauw ontdekken dat yoga, in welke vorm dan ook, een positieve invloed kan hebben op lichaam en geest. Een aantal voordelen van yoga die de kwaliteit van je leven zullen verhogen: yoga doet wonderen voor je humeur, het kalmeert en ontspant, herstelt en geeft energie en kracht. Het verbetert het immuunsysteem, vermindert stress en zorgt voor innerlijke rust.

Yoga hoef je niet te kunnen, maar mag je doen. Yoga is niet het streven naar een doel, maar de beoefening zelf is wat maakt dat je merkt dat het werkt voor jou. Ook kun je op elk gewenst moment starten en is het geen vereiste om ervaring te hebben of lenig te zijn.
Hatha, Flow en Yin Yoga volg je bij Yogastudio Mieke van Wersch in Geleen.

Yoga Geleen
studio

Lesrooster

  • MAANDAG           19.00 – 20.00 / 20.15 – 21.15
  • DINSDAG               19.00 – 20.00 / 20.15 – 21.15
  • WOENSDAG        9.30 – 10.30 / 10.45 – 11.45 / 19.00 – 20.00 / 20.15 – 21.15
  • DONDERDAG      19.00 – 20.00 / 20.15 – 21.15
  • VRIJDAG                 Flow yoga 10.00 – 11.00
  • ZATERDAG           10.00 – 11.00
  • ZONDAG                Yin Yoga 10.00 – 11.00

Online yoga lessen

Thuis yoga doen? Onze lessen zijn ook online te volgen.