Yogalessen volgen in de buurt van Munstergeleen

Zowel nieuwe als ervaren yogi’s, die opzoek zijn naar yoga Munstergeleen, zijn bij Yogastudio Munstergeleen Mieke van Wersch op het juiste adres. In onze yogastudio in Geleen kun je terecht voor Hatha Yoga en Easy Flow Yoga.

Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen.  Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Alleen tegenwoordig is het niet alleen in India, maar ook in o.a. Stein, Sittard en Beek te beoefenen bij Mieke van Wersch.

Yoga is een combinatie van asana’s (houdingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) die je zowel fysiek als mentaal tot rust brengen. Het is de perfecte manier om je lichaam soepel en gezond te houden en verbinding te brengen tussen je hoofd en je hart. Het helpt je bewuster te worden en te zijn, zowel op als buiten de mat. Dit komt doordat je fysiek en mentaal in balans komt.

Yogastudio Mieke van Wersch is makkelijk bereikbaar. Het ligt vanaf de autobaan op- en afritten gezien direct vooraan in Geleen, in de wijk Geleen Centrum. Vanuit Munstergeleen is de studio het makkelijkste te bereiken via de Oranjelaan, Frans Erenslaan en Jos Klijnenlaan of via de Middenweg en de Westelijke Randweg.

online yoga Sittard

Angela

Vorig jaar kwam ik terecht bij Mieke om yoga te gaan beoefenen. Ik wilde beter met mijn lichaam omgaan en voelde inderdaad dat door middel van yoga de stijfheid en onrust verdween. De sfeer waar je bij Mieke in terecht komt is heerlijk rustgevend en daardoor is het heerlijk ontspannen om in contact komen met je lichaam en geest om zo te voelen wat er is en wat er nog nodig is. Mijn lievelingsmoment is in de ochtend waardoor ik het gevoel lekker mee kan nemen gedurende de rest van de dag.”
online yoga
studio

Soorten Yoga

Hatha Yoga

Bij Hatha yoga zijn de beheersing van lichaam en ademhaling het belangrijkst. De naam Hatha is opgebouwd uit zon (ha) en maan (tha) in Sanskriet. Zon staat voor actie, maan voor verinnerlijking. De tegenovergestelde energieen komen bij Hatha samen door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen en bewustzijn te bereiken.
Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter. Hierdoor is deze vorm van yoga heel open. De houdingen worden meer los van elkaar ervaren; ontspanning en inspanning worden zo op een prettige manier afgewisseld.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging, je beweegt langzaam van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Voor een gratis proefles in Easy Flow of Hatha Yoga, neem vrijblijvend contact op.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een bijzondere vorm van yoga waarbij je in een langdurige ontspanning ligt en daarbij de diepere lagen van je lichaam en geest, hoofd en hart kan (leren) ontspannen. Daardoor kan je (onbewuste) patronen en Samkara’s (diepe indrukken) verwerken en loslaten. Via Yoga Geleen is het mogelijk om een workshop Yoga Nidra te volgen.

Online yoga lessen

Ook online ben je van harte welkom bij Yogastudio Mieke van Wersch. Of je nu vaker yoga hebt gedaan, pas begint of wil beginnen, je kan op elk gewenst moment starten. De lessen zijn gemakkelijk te volgen, zowel voor beginners als gevorderden, met duidelijke uitleg. Jij bepaalt wat je wil doen op elk moment. Je hoeft alleen maar je mat uit te rollen.