Yoga Geleen

Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga in het westen, en gaat over de verbinding tussen lichaam en geest. Het is niet aan leeftijd gebonden en kan door iedereen beoefend worden. Lees hier meer over Hatha Yoga.

Cursisten van Yoga Geleen aan het woord

“Sinds een jaar volg ik bij Mieke yoga en kom er graag. Yoga haalt de gejaagdheid uit mijn lijf door gefocust met de oefeningen bezig te zijn. Door aandachtig met de ademhaling bezig te zijn, gekoppeld aan de bewegingen brengt yoga rust, het navoelen na elke oefening vind ik erg fijn. Het dwingt op een ongeforceerde manier je focus naar binnen te richten en overbodige prikkels buiten te houden. Soms heb ik moeite om me te concentreren op mezelf, maar de aangename stem van Mieke met de hele zachte muziek op de achtergrond zorgt er toch voor dat het me een behaaglijk gevoel geeft dat ik mag zijn waar ik ben, ik niks hoef of moet en me mag overgeven aan wat er op dat moment is, ongeacht de hoeveelheid ruis die er dan in mijn hoofd zit. De les wordt afgesloten met een eindontspanning en ik ga dan vederlicht naar huis.”

Ineke, cursiste sinds januari 2015

“Ik ben begonnen met yoga in een stressvolle periode in mijn leven. Yoga leerde me om meer voor mezelf te kiezen en momenten voor mezelf te maken. Mijn lichaam en mijzelf weer te voelen. Mijn lichaam uit te dagen dingen te doen waarvan ik misschien niet eens dacht dat ik het kon. Mijn gedachten te ordenen, sturen en soms zelfs al even te “parkeren”. Weer bewuster om me heen kijken naar wat er op “dit moment” om me heen gebeurt en daar op reageren. Ik voel me mentaal en fysiek sterker en fitter worden en raak meer en meer in balans. Concentreren. Relativeren. Genieten!”

July 14, 2020
Tijdlijnfoto's

Yoga doet wonderen voor je humeur; het kalmeert en ontspant, herstelt en geeft energie en kracht. ... See more


Copyright Mieke van Wersch 2019