Yoga Geleen

Yogalessen volgen in de buurt van Geleen

Zowel nieuwe als ervaren yogi’s zijn bij Yoga Geleen & Meditatie Mieke van Wersch op het juiste adres. In onze yogastudio in Geleen kun je terecht voor Hatha Yoga en Easy Flow Yoga.

Yoga is meer dan 4.000 jaar geleden ontstaan in India. Hier diende het vooral als een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het woord yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘eenheid’. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Alleen tegenwoordig is het niet alleen in India, maar ook in o.a. Geleen, Sittard en Beek te beoefenen bij Mieke van Wersch.

Yoga is de perfecte manier om je lichaam soepel en gezond te houden en verbinding te brengen tussen je hoofd en je hart. Het is een combinatie van asana’s (houdingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) die je zowel fysiek als mentaal tot rust brengen. Het helpt je bewuster te worden en te zijn, zowel op als buiten de mat. Dit komt doordat je fysiek en mentaal in balans komt. Lees hier meer over Hatha en Easy Flow Yoga

Yoga en meditatie Mieke van der Wersch is makkelijk bereikbaar. Het ligt vanaf de autobaan op- en afritten gezien direct vooraan in Geleen, in de wijk Geleen Centrum. 

Yoga Geleen

Verschillende vormen van yoga

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een bijzondere vorm van yoga waarbij je in een langdurige ontspanning ligt en daarbij de diepere lagen van je lichaam en geest, hoofd en hart kan (leren) ontspannen. Daardoor kan je (onbewuste) patronen en Samkara’s (diepe indrukken) verwerken en loslaten. Via Yoga Geleen is het mogelijk om een workshop Yoga Nidra te volgen. 

Hatha Yoga

Bij Hatha yoga zijn de beheersing van lichaam en ademhaling het belangrijkst. De naam Hatha is opgebouwd uit zon (ha) en maan (tha) in Sanskriet. Zon staat voor actie en de maan voor verinnerlijking. De tegenovergestelde energie komen bij Hatha samen door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen en bewustzijn te bereiken.
Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter. Hierdoor is deze vorm van yoga heel open. De houdingen worden meer los van elkaar ervaren; ontspanning en inspanning worden zo op een prettige manier afgewisseld. 

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging, je beweegt langzaam van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Voor een gratis proefles in Easy Flow of Hatha Yoga, neem vrijblijvend contact op. 

Ervaringen Yoga Geleen

Mijn positieve gevoel dat ik al na de proefles had is alleen nog maar versterkt. Het zijn voor mij rustige, ontspannen lessen, zowel inhoudelijk als door de manier waarop Mieke de oefeningen brengt met een hele fijne op- en afbouw. Ze laat de deelnemers hoofdzakelijk zelf ervaren zonder teveel aanwijzingen, maar corrigeert waar nodig. Dat vind ik persoonlijk bijzonder prettig. Ook de “logistieke” aspecten zoals de ruimte, het tijdstip en de locatie, waar ik gedeeltelijk zelf voor heb kunnen kiezen, maken dat ik een zeer tevreden mens ben.”

Jos, cursist sinds januari 2017

 

July 14, 2020
Tijdlijnfoto's

Yoga doet wonderen voor je humeur; het kalmeert en ontspant, herstelt en geeft energie en kracht. ... See more


Copyright Mieke van Wersch 2019